Geofysisk institutt

Bygningen som huser Geofysisk institutt er fra 1928, og ble satt opp under det som betegnes som «gullalderen» for Geofysisk institutt (1917-1940). Bygget ble finansiert av Bergen kommune og bergenske forretningsfolk.

Bygget slik det sto opprinnelig, i 1928.

Sidefløyene ble bygd på etter krigen.
Fotograf: Ukjent Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen byarkiv

Geofysisk institutt fra 1928, med Egill Reimers som arkitekt, er den bakre hovedbygning med sitt karakteristiske runde tårnoppbygg. Den sto alene inntil etter siste krig da Universitetet fikk oppført de to fløybygningene for Botanisk laboratorium og Kjemisk institutt. Egill Reimers var arkitekt for påbyggene, men disse ble fullført etter hans død, av arkitektene Atle Urheim og Ingolf Danielsen.

Her finner du denne bygningen:

Vis større kart

3 kommentarer:

 1. Geofysisk institutt fra 1928, med Egill Reimers som arkitekt, er den bakre hovedbygning med sitt karakteristiske runde tårnoppbygg. Den sto alene inntil etter siste krig da Universitetet fikk oppført de to fløybygningene for Botanisk laboratorium og Kjemisk institutt, også med Egill Reimers som arkitekt, (fullført etter hans død av arkitektene Atle Urheim og Ingolf Danielsen). På de to øverste fotos er Geofysiske Institutt nesten ikke synlig.

  SvarSlett
 2. Dessuten er dette bygg feilaktig plassert under 1910-vignetten. Bygget er oppført i 1928, de to fløybygninger etter 1946.

  SvarSlett
 3. Takk for korrektiv og supplerende opplysninger.
  Jeg oppdaterer posten, blant med et bilde som viser den originale bygningen.

  SvarSlett