Bergen brannstasjon

Bergens nye brannstasjon ligger sentralt plassert ved veianlegget på Nygårdstangen. I 2000 ble det arrangert en arkitektkonkurranse, som ble vunnet av osloarkitekten Stein Halvorsen AS. Byggingen kom i gang i oktober 2005, og brannvesenet kunne flytte inn i 2007.


Sett fra vest


Sett fra øst

Bygningen er formet som en bue, som ligger vendt med ryggen mot trafikkmaskinen og åpner seg opp mot Store Lungegårdsvann og utsikt mot Ulriken. Bakveggen er tekket med kobber, mens fronten hovedsaklig består av glass og ubehandlet lerketre.


Sett fra Store Lungegårdsvann

- Det lå i kortene at dette skulle være et signalbygg. Vi har formet bygget ut fra linjeføringene i terrenget. Vi vendte ryggen mot trafikken for å beskytte mot støyen der og la fronten mot vannet for å gi brukerne av bygget best mulig utsikt, sa arkitekten til BT.



Brannstasjonen er 150 meter lang og har et bruksareal på 7500 kvadratmeter. Selve bygget kostet 130 millioner kroner.

I ettertid har brannstasjonen fått Helleren videregående skole som nærmeste nabo, et bygg som har vekket stor debatt både på grunn av volumer og fasadeløsninger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar